Hét wijn pakket kerst- en relatiegeschenk

GC-WI-KERREL.PAKKET

Dit luxe geschenk kost slechts 40 euro exclusief btw. U geeft werkelijk een topproduct weg wat geschonken wordt in de betere restaurants. Officieel mag het de naam van champagne niet voeren, maar... proef de gelijkenis!!!

Cremant Poepel, Rose

Om het diner echt feestelijk en bruisend te laten beginnen is champagne natuurlijk de perfecte start. Hét alternatief voor die dure champagne is de Poepel Cremant en daarmee de aanrader als Huis-aperitief

Doet u mij maar een glaasje Poepel meneer de kastelein! (Sjam)-Poepel, is een oud-Hollands woord wat meermaals werd gebruikt als koosnaam voor champagne (in de studentensteden). De reden erachter kan een calvinistische gedachte zijn waarbij mensen zich geneerden voor een dure fles bubbeltjes-wijn en zich ingetogener wilden doen voorkomen. Poepel kan echter ook als blasé worden beschouwd, waarbij het dient als vertroetelwoordje wanneer er maar weer eens een flesje Sjam-Poepel werd besteld. Hoe dan ook, Poepel is een begrip wat niet mag verdwijnen uit ons vocabulaire. Dat is een missie welke wij met de uitgave van deze verfijnde Cremant serie uit Luxemburg hebben ingezet.Een smaakvol glas bubbels met een perfecte prijs-kwaliteit verhouding om aan te bieden als aperitief.

Want wie wilt er het diner nou niet starten met een vrolijk glaasje Poepel?

De allereerste wijnbouw in het Groothertogdom Luxemburg dateert van zo’n 2000 jaar geleden. Ook in de middeleeuwen werd er in Luxemburg wijn verbouwd. Door de wijziging in het klimaat kan dit nu alleen nog langs de Moezel. In deze vallei van slechts 36 kilometer lang valt relatief

weinig regen en er heerst een bijzonder microklimaat vergeleken met de rest van Luxemburg. De winters zijn er zacht en schommelingen in de temperatuur blijven beperkt. Crémant is een mousserende wijn en is oorspronkelijk afkomstig uit Frankrijk. Deze wijn wordt gemaakt volgens de méthode traditionnelle. Vóór 1993 werd deze vinificatie méthode champenoise genoemd.

Druivenras Auxerrois, Chardonnay, Pinot Blanc, Pinot Noir, Riesling
Regio Moezel
Land Luxemburg
Jaar
Smaak Donker fruit, Fijne mousse, Fris, Fruitig
Soort Mousserend
Wijnhuis Vins Moselle

Prijzen zijn excl. BTW.

 

Cremant Poepel, Brut

Met deze heerlijke Cremant bent u voorzien van een heerlijke bubbel. Afkomstig uit de Benelux. De Benelux? Luxemburg!

 

Druivenras Auxerrois, Rivaner
Regio Moezel
Land Luxemburg
Jaar  
Smaak Donker fruit, Fijne mousse, Fris, Fruitig
Soort  Mousserend
Wijnhuis Vins Moselle

Prijzen zijn excl. BTW.

 

Product niet op voorraad

€ 40,00


  • Centraal in Nederland langs de A2
  • Met of zonder afspraak
  • Showroom van ruim 10.000m2
  • Eenvoudig betalen via iDeal, factuur of bankoverschrijving
  • Meer dan 25.000 paspoppen!

Meer informatie

Cremant Poepel, Rose

Proefnotities:

Dit alles samen levert een crémant op met fijne kleur en zachte mousse, een frisse aanzet en prettige afdronk waarbij fruit domineert.

Pinot Blanc, Auxerrois, Riesling en Pinot Noir

 

Cremant Poepel, Brut

Proefnotities:

Lichtgele kleur met zachte mousse. In de neus de geur van geel fruit, licht brioche deeg en wat citrus. Frisse aanzet. Prettige afdronk waarbij het fruit domineert.

De allereerste wijnbouw in het Groothertogdom Luxemburg dateert van zo’n 2000 jaar geleden. In de middeleeuwen werd er in Luxemburg wijn verbouwd. Maar door de wijziging in het klimaat kan dit nu alleen nog langs de Moezel. Er valt hier relatief weinig regen, er heerst een microklimaat vergeleken met de rest van Luxemburg, de winters zijn er zacht en schommelingen in de temperatuur blijven beperkt. De Luxemburgse Moezelvallei is slechts 36 kilometer lang.

Crémant is een mousserende wijn afkomstig uit Frankrijk. De wijn wordt gemaakt volgens de méthode traditionnelle. Vóór 1993 werd deze vinificatie méthode champenoise genoemd.

 

Stappen:

  1. Na het persen van de druiven, ligt het druivenmost tussen de 10 à 20 dagen in een grote tank. Hier wordt wat gist aan toegevoegd. De natuurlijke suikers die in de druiven zitten worden omgezet in alcohol en koolzuur.
  2. Assemblage: hier worden de verschillende basiswijnen geblend (gemixed).
  3. Bottelen van de blend en het toevoegen van rietsuiker en gist (liqueur de tirage). Zo onstaat een tweede gisting op de fles. Ieder land en streek heeft zijn eigen regels v.w.b. de gisting van de wijn. Hoe langer het contact met de gistcellen, hoe meer complexiteit.
  4. Dégorgement: door middel van het invriezen van de hals van de fles in een stikstofbad, plopt er een ijsprop van bezinksel van dode gistcellen uit de fles.
  5. Liqueur d’expedition: aan het einde worden suikers toegevoegd die de uiteindelijke smaakstijl van de mousserende wijn bepalen: droog of zoet. De smaakstijl is in oplopend van zeer droog tot zoet: zero brut (géén suikers), extra-brut, brut, demi-sec, sec, doux.
© 2024 - Gruppo Corso - Alle rechten voorbehouden | Tel: +31 (0)346 76 40 39