• Onze locatie

  Merwedeweg 6a
  3621 LR Breukelen

  Routebeschrijving
 • Stuur ons een bericht

 • Neem direct contact op

 • Volg ons op socialmedia

Cremant Poepel, Rosé - pakket van 6

Artikelnummer: GC-WI-00141.PAKKET Luxemburg

KADOTIP! Geweldig voor relatiegeschenken.
Pakket van 6 x Cremant Poepel, Rosé

 

Om het diner echt feestelijk en bruisend te laten beginnen is champagne natuurlijk de perfecte start. Hét alternatief voor die dure champagne is de Poepel Cremant en daarmee de aanrader als Huis-aperitief

 

Doet u mij maar een glaasje Poepel meneer de kastelein! (Sjam)-Poepel, is een oud-Hollands woord wat meermaals werd gebruikt als koosnaam voor champagne (in de studentensteden). De reden erachter kan een calvinistische gedachte zijn waarbij mensen zich geneerden voor een dure fles bubbeltjes-wijn en zich ingetogener wilden doen voorkomen. Poepel kan echter ook als blasé worden beschouwd, waarbij het dient als vertroetelwoordje wanneer er maar weer eens een flesje Sjam-Poepel werd besteld. Hoe dan ook, Poepel is een begrip wat niet mag verdwijnen uit ons vocabulaire. Dat is een missie welke wij met de uitgave van deze verfijnde Cremant serie uit Luxemburg hebben ingezet.Een smaakvol glas bubbels met een perfecte prijs-kwaliteit verhouding om aan te bieden als aperitief.

Want wie wilt er het diner nou niet starten met een vrolijk glaasje Poepel?

De allereerste wijnbouw in het Groothertogdom Luxemburg dateert van zo’n 2000 jaar geleden. Ook in de middeleeuwen werd er in Luxemburg wijn verbouwd. Door de wijziging in het klimaat kan dit nu alleen nog langs de Moezel. In deze vallei van slechts 36 kilometer lang valt relatief

weinig regen en er heerst een bijzonder microklimaat vergeleken met de rest van Luxemburg. De winters zijn er zacht en schommelingen in de temperatuur blijven beperkt. Crémant is een mousserende wijn en is oorspronkelijk afkomstig uit Frankrijk. Deze wijn wordt gemaakt volgens de méthode traditionnelle. Vóór 1993 werd deze vinificatie méthode champenoise genoemd.

Druivenras Auxerrois, Chardonnay, Pinot Blanc, Pinot Noir, Riesling
Regio Moezel
Land Luxemburg
Jaar
Smaak Donker fruit, Fijne mousse, Fris, Fruitig
Soort Mousserend
Wijnhuis Vins Moselle

Prijzen zijn excl. BTW.

Minimale bestelhoeveelheid is 6 stuks.

€ 120,00
€ 120,00

Al meer dan 10 jaar online

 • Centraal in Nederland langs de A2
 • Met of zonder afspraak
 • Meer dan 15.000 paspoppen!
 • Ideal, Rabobank, ING, SNS, Fortis
 • ABN, Visa, Mister Cash, MasterCard, Maestro

Uitgebreide beschrijving

Proefnotities:

Dit alles samen levert een crémant op met fijne kleur en zachte mousse, een frisse aanzet en prettige afdronk waarbij fruit domineert.

Pinot Blanc, Auxerrois, Riesling en Pinot Noir

 

Lees meer
You can select 5 products only