In het gebied tussen de Corbières, la Clape en de Middelandse Zee verbouwen deze groep wijnboeren maar liefst 1500 hectaren druiven. De boeren schaarde zich achter één duidelijke missie; respect voor zowel traditie en moderne mogelijkheden. Met een kleine knipoog naar de nieuwe wereld wijnen, die aangenaam en met goede prijs verhouding worden gemaakt, produceren deze boeren fenomenale wijnen in prijs kwaliteit. Met het gebruik van traditionele zuid franse druiven, grenache, sauvignon en colombard worden zeer frisse en lekker kruidige wijnen gemaakt.
Grenache Blanc is het witte zusje van de meer bekende Grenache Noir. Deze druif komt met name in Spanje en Zuid-Frankrijk voor, bijvoorbeeld in de Roussillon, de Languedoc, de Côtes du Lubéron en de zuidelijke Rhône. Ondanks dat de druif tegenwoordig minder belangrijk is dan vroeger, blijft het mondiaal gezien een belangrijke druif. Grenache Blanc lijkt enigszins op de witte Marsanne. Het ras groeit het beste op een arme droge bodem en verkiest een warm klimaat. De wijnen zijn bleekgroen tot geel van kleur, en vaak zijn ze droog, zacht en fruitig. Verder geeft de Grenache Blanc de wijn een laag zuurgehalte en een volle smaak. Het aroma bestaat uit anijs, venkel en bloemen.