• Onze locatie

    Merwedeweg 6a
    3621 LR Breukelen

    Routebeschrijving
  • Stuur ons een bericht

  • Neem direct contact op

  • Volg ons op socialmedia

Tips: etalagepoppen onderhoud

dinsdag 15 februari 2022 | Geschatte leestijd: 4 minuten

Etalagepoppen worden vaak intensief gebruikt; je verplaatst ze en verwisselt hun outfits. Uiteraard wil je je etalagepoppen zo lang mogelijk mooi houden: ze zijn niet de minste investering. Het is dus van belang dat je je paspoppen zo goed mogelijk onderhoudt. Onderstaand een aantal tips om nieuwe of oude etalagepoppen zo goed mogelijk te verzorgen!

Let op je handen

Zorg dat je je etalagepop voorzichtig en aandachtig uitpakt. In de ideale situatie draag je handschoenen om krasjes en vlekken te voorkomen. Als je geen handschoenen hebt, zorg dan dat je handen schoon zijn en je je sieraden van tevoren hebt afgedaan. Een ring die krast op de buitenkant van de paspop laat krasjes achter die lijken op lichte potloodstreepjes. Je kunt de streepjes nog wel verwijderen, maar je wilt liever voorkomen dat je achteraf moet gaan poetsen.

Schone handen zijn essentieel wanneer je een etalagepop uitpakt, monteert en aankleedt. Je ziet de meeste vlekken door vuile of vette handen op zichtbare plekken zoals rond de nek, de armen en de benen. Dit kun je allemaal voorkomen. Op deze manier voorkom je krassen en vlekken op uw nieuwe en oude paspoppen.

Volg de instructies nauwkeurig

We hebben al besproken dat het raadzaam is altijd voorzichtig om te gaan met paspoppen. Dit geldt voor zowel nieuwe als oude paspoppen. Het is belangrijk dat je bij het monteren de eventuele bijgeleverde instructies nauwkeurig volgt. Het is vaak heel makkelijk om een etalagepop te (de)monteren, maar sommige speciale modellen hebben een handleiding. Dit is niet voor niks; je doet er verstandig aan de aanwijzingen te lezen en te volgen. Anders is de kans groot dat de pop sneller beschadigd raakt of dat door verkeerd gebruik de levensduur onnodig wordt verkort.

 

Voor een lange levensduur van uw etalagepop is goed onderhoud essentieel ©Camil Tulcan

Kies een geschikte locatie

Het is slim om de etalagepop zo neer te zetten dat klanten de pop niet makkelijk kunnen aanraken. Een etalagepop is kwetsbaar en als klanten de pop per ongeluk aanraken kan de pop vallen en ernstig beschadigd raken. Hoewel een etalagepop er juist is om te laten zien, kun je ze dus niet zonder na te denken ergens neerzetten. Plaats poppen bijvoorbeeld nooit voor andere kledingstukken of winkelrekken. Iedere winkel is weer anders ingedeeld, maar als je rekening houdt met bovenstaand principe is er altijd wel een geschikte en veilige plek voor de etalagepoppen te bedenken. Doordat er geen klanten aan kunnen zitten en hij niet kan vallen creëert u een langere levensduur voor zowel uw nieuwe als oude paspoppen.

Schoonmaken van de etalagepop

Een etalagepop moet je nooit met agressieve middelen schoonmaken! Na een bepaalde periode zal er een stoflaagje op de pop komen. De stof verwijder je door met een droog stofdoekje lichtjes over het oppervlak te gaan. Als er een echte vlek op de paspop zit dan dien je deze ook met slechts een zachte natte doek met wat mild schoonmaakmiddel voorzichtig te behandelen. Hiermee voorkom je dat je de vlek in het materiaal wrijft of dat het bijtende middel je etalagepop beschadigt. Dit is extra belangrijk bij oude paspoppen wiens beschermlaag al iets is afgenomen over de jaren.

Bescherm de verf

Stel je etalagepop nooit bloot aan regen of zon. De meeste etalagepoppen zijn geverfd. De zon en regen zullen zeker een slechte invloed hebben op de make-up van de paspop. Het zal ook de levensduur verkorten. We raden ook het gebruik van plakband of dubbelzijdig tape af:  hierdoor worden verfdeeltjes verwijderd of de tape laat een plakkerig oppervlak achter. Natuurlijk kun je het plaksel verwijderen met een mild schoonmaakmiddel, maar het is extra werk achteraf. Als kleren niet goed passen op een model dan kun je beter met speldjes de stof goed schikken. Op deze manier zorgt u ervoor dat zowel uw nieuwe als oude paspoppen een lange tijd mooi blijven.

Toch beschadigd?

Mochten uw oude paspoppen toch beschadigd zijn of echt aan vervanging toe, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij verkopen paspoppen in alle vormen en maten. Zowel herenpaspoppen, als damespaspoppen en zelfs kinderpaspoppen. Gruppo Corso, de specialist in alles winkelinrichting.

 

You can select 5 products only